Dé beste Elite-gebeurtenissen gekoppeld aan boeken

Net zoals iedereen keek ik uit naar 13 maart voor de release van seizoen 3 van Elite want wie had er polo vermoord? Na een paar dagen had ik het natuurlijk alweer uitgekeken en zat ik daar met al mijn gevoelens. Zoveel GEVOELENS. Ik heb besloten al mijn gevoelens te kanaliseren in deze blog waar ik personages, koppels en gebeurtenissen van Elite ga linken aan mijn favoriete boeken. Je krijgt dus zowel Elite content als boekencontent.

Disclaimer: Deze blog staat vol met spoilers over seizoen 1,2 en 3 van Elite. Als je Elite nog niet hebt gekeken, loop dan nu naar de tv en kom later terug naar deze blog. Als er grote spoilers over boeken zijn, zal ik dat altijd zeggen.

Nadia’s en Lu’s vriendschap AKA je favoriete vriendschap in een boek

Nadia en Lu waren al vijanden vanaf dag één dat Nadia arriveerde op Las Encinas. Maar in seizoen 3 worden ze ineens vrienden en besluiten ze zelfs hun beurs te delen.

Hier heb ik voor het boek Foolish Hearts van Emma Mills gekozen. Als je goede vriendschappen wilt dan moet je Emma Mills haar boeken lezen (LEES ZE GEWOON). De onverwachte vriendschap die ontstaat tussen Claudia en Sloane omdat ze beide fan zijn van dezelfde band is zo mooi en één van mijn favoriete vriendschappen in een boek ooit.

Carla en Samuel AKA je favoriete boek met de trope enemies to lovers

Oke wie had er de relatie zien aankomen tussen Carla en Samuel? Ik niet. Het ene moment haten ze elkaar en het volgende moment zitten ze te kussen. Ik ben niet blij over hun einde maar later meer daarover.

Is er beter boek met hate to lovers dan Red White & Royal Blue? Nee ik denk het niet. In Red White en Royal Blue zijn Alex en Henry vijanden die een vriendschap moeten faken maar ondertussen ontstaat er zoveel meer.

De dood van Marina AKA een dood in een boek waar je nog steeds nog niet overheen bent

SPOILERS VOOR DE HONDERSPELEN TRIOLOGIE

Marina verdiende het niet om te sterven en de het volgende boekenpersonage ook niet.

Weet je nog? Je was jong en onschuldig en je las Spotgaai voor de eerste keer. Je dacht alles komt goed maar alles kwam HELEMAAL niet goed want Finnick gaat dood. Eerst krijgen we een trouw tussen Annie en Finnick en dan 100 pagina’s later is hij dood. Ik ben er nog steeds niet overheen. Ik vond dat het nieuwe boek over Finnick en Annie moest gaan maar nee het gaat over Snow. WIE WILT ER NU EEN BOEK OVER SNOW ALS JE ANNIE EN FINNICK ZOU KUNNEN HEBBEN.

De macaroni kliekjes AKA een cheesy boek

Ik wil heel graag Elite bedanken om het woord kliekjes terug op mijn radar te brengen want ik vind het een vrij fantastisch woord. Carla en Samuel die samen macaroni eten. Iconisch.

Het boek dat ik heb gelezen is eigenlijk helemaal niet cheesy maar het bevat wel veel kaas. Ik heb het natuurlijk over Tweet Cute. Heb ik deze categorie verzonnen om over Tweet Cute te kunnen praten? Ja eigenlijk wel. Tweet cute is een mustread boek dat over Pepper en Jack gaat die een twitteroorlog beginnen voor de bedrijven van hun ouders.

Vanaf nu zeg ik niet meer “ik hou van je” maar wel “breng je me macaroni?”

Guzman en Nadia/Carla en Samuel die niet samen zijn op het einde van seizoen 3 AKA ships die niet samen waren op het einde van een boek AKA hoor je me huilen?

SPOILERS VOOR DE HONDERSPELEN TRIOLOGIE

De schrijvers van Elite really did us dirty. Zowel Nadia en Guzman als Carla en Samuel zijn niet samen op het einde van seizoen 3 en ik ben boos. Ik kan nog over Samuel en Carla komen maar Nadia en Guzman breekt mijn hart. Waarom kon Nadia gewoon niet in Spanje studeren? Ik wachtte drie seizoenen op Nadia en Guzman en het enige wat ik krijg is een voice note. I’m not okay.

Moet ik nog eens over Finnick en Annie ranten?

WENEN

Guznadia & Omander AKA je favoriete koppel in een boek

SPOILERS voor Shatter Me, The Infernal Devices, Tweet Cute, Only Mostly Devastated, Bloodlines, Red White & Royal Blue en Foolish Hearts

Nadia en Guzman zijn het beste koppel ooit. Ik ga wenen tot in de eeuwigheid omdat ze niet echt samen zijn. Hier is nog een interessante blog met hun beste momenten. Ik hou ook van de relatie tussen Ander en Omar. Gelukkig zijn zij wel samen op het einde!

Ik heb zoveel koppels waarvan ik hou in boeken dus ik zal een kleine lijst maken.

Warner & Juliette (Shatter me)

Will & Tessa (The infernal devices)

Pepper & Jack (Tweet cute)

Ollie & Will (Only mostly devastated)

Adrian & Sydney (Bloodlines)

Henry & Alex (Red white and royal blue)

Claudia & Gideon (Foolish hearts)

En nog zoveel meer.

Als je graag meer Elite content wil, verwijs ik je door naar deze blog van Celinezoalszeis. Ik wacht (on)geduldig op haar recap van seizoen 3.

Iedereen die zin heeft, is getagd om het in te vullen.

Wat vonden jullie van seizoen 3 van Elite? Wat vond je van het einde? Heeft je favoriete koppel het overleefd? Wil je graag een soortgelijke blog zien met een andere serie? Laat het me weten in de reacties.

2 gedachtes over “Dé beste Elite-gebeurtenissen gekoppeld aan boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s