Mijn leesmaand: september

September was de maand waar ik eindelijk mijn herexamen aflegde en er ook door was. Daarnaast was het ook een maand van leuke uitstapjes en het begin van het academiejaar. In deze blogpost neem ik jullie neem in wat ik allemaal heb gelezen en gekocht in september.

Verkikkerd en De Genadigen zijn terug naar de bib. Vijf stappen van jou ligt bij mijn zus.

In september las ik First & Then (Emma Mills), Vijf stappen van jou (Rachael Lippincott), Verkikkerd  (Lisette Jonkman), De Genadigen (Margaret Owen) en De kleuren van schaduw (V.E Schwab). Over bijna al deze boeken kun je hieronder een mini recensie lezen.

First & Then van Emma Milss (8/10)

Dit is zo een boek dat je leest op een moment dat je moet studeren maar eigenlijk wil je gewoon verder lezen. Dit is het debuut van Emma Mills maar toevallig las ik dit als laatste van al haar uitgegeven boeken. Zoals al Emma Mills haar boeken was het weer een mooi coming of age verhaal met de nodige humor en herkenbaarheid. Dit verhaal draaide vooral over de band tussen het hoofdpersonage Devon en haar wat bizarre neef die bij haar komt wonen. Het verhaal raakt thema’s zoals familie, rouw, vriendschap en het was gewoon weer een heel erg goed boek. En nu moet ik wachten op het volgende Emma Mills boek dat uitkomt ☹.

Vijf stappen van jou (6/10)

Dit boek is gebaseerd op een filmmanuscript en waar films met veel cliché zaken kunnen wegkomen, heb ik dat bij boeken minder. Het boek had zeker een vlotte schrijfstijl en had een boeiend onderwerp maar was voor mij te cliché om er echt van te genieten.

Verkikkerd (7/10)

Dit is een feelgood boek van eigen bodem en het gaat over iemand die naar haar eerste jaar op de universiteit gaat. Het is in mijn ogen dus eigenlijk een new adult en dit is een genre dat volgens mij echt veel meer aandacht verdiend. Ik was dus erg benieuwd naar dit boek. Hoewel ik het boek leuk vond heb ik me toch wel wat gestoord aan hoe bepaalde thema’s behandeld werden, aan het hoofdpersonage en aan de lengte van het boek (het is echt heel erg lang).

De kleuren van magie (7/10)

Ik hou normaal gezien niet meer zoveel van fantasy maar deze is me toch erg bevallen. Ik denk dat ik deze erg fijn vond omdat het eerste deel van het verhaal het erg karakter gefocust was. Wat bij veel mensen een kritiek is, vind ik juist heel erg fijn. Alle karakters die V.E Schwab creëert zijn zo fascinerend. Ik wil gewoon meer weten over iedereen. Ook de relaties tussen alle karakters (niet enkel de romances) zijn zo goed. Maar voor de romantiek liefhebber in mij was pg 333 toch wel het hoogtepunt in het boek. Nu even wachten tot januari voor het derde deel in de serie.

Ik heb ook vier boeken gekocht. Begin september kocht ik Always never yours (Emily Wibberley & Austin Siegemund-Broka) en Alex in wonderland (Simon James Green). Toen ik met Audrey van theconfessionofabooknerd in Gent was kon ik me ook niet weerhouden om American royals (Katharine McGee) te kopen en ten slotte kocht ik nog op de boekenoutlet in Hasselt Ik geef je de zon (Jandy Nelson).

Dit waren alle boeken die ik las en kocht in september. Tot volgende maand.

4 gedachtes over “Mijn leesmaand: september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s