This adventure ends – Emma Mills

In dit fenomenale boek brengt Emma Mills je thema’s zoals vriendschap, fandom en rouw. Het boek neemt je mee vanaf pagina één en laat je niet meer los totdat je de laatste pagina leest.

Het verhaal start met Sloane die net verhuisd is en eigenlijk op haar oude woonplaats nooit goede vrienden had. Maar hier in deze nieuwe stad komt ze in een vriendengroep terecht en het klikt gewoon. Twee van haar vrienden zijn broer (Gabe) en zus (Vera) en hun moeder die een artieste was, is net overleden. Als Gabe ontdekt dat één van de schilderijen van zijn moeder (met speciale waarde) per ongeluk verkocht is, is hij erg verdrietig. Daarom besluit Sloane om stiekem op zoek te gaan naar het schilderij zodat ze het terug kan brengen naar Gabe en Vera. En zo begint een verhaal dat even mooi of misschien wel mooier is dan de al zo mooie cover.

Ik las in juni het boek Foolish hearts van Emma Mills en het is gewoon één van mijn favoriete boeken ooit geworden dus ik wist meteen: ik moet ook al haar andere boeken kopen. Dit heb ik gedaan en ik was zeker niet teleurgesteld in deze. Maar waarom vond ik het zo goed?

Het grootste thema in dit boek is vriendschap en dat mag ook gewoon eens in een boek. Normaal zijn contemporary’s zo gefocust op het liefdesverhaal dat de vriendschappen eigenlijk meer op de achtergrond geraken. Maar hier niet. Het was zo mooi om gewoon mee te gaan met Sloane die zich eigenlijk eenzaam voelde en haar gewoon zien terecht te komen in zo een groep van vrienden. Doorheen het verhaal zien we haar groeien wanneer ze nieuwe vrienden maakt en het is gewoon zo mooi. Dat terzijde, er was ook wel een liefde in het boek maar die was gewoon perfect van hoeveelheid.

Een ander groot pluspunt van het boek zijn de dialogen of eigenlijk alles wat er om gaat in het hoofd van de jongeren. Het is zo correct, herkenbaar en grappig. Emma weet dit gewoon op zo een goede manier te vatten alsof ze echt zelf nog 17 is. Wat ook zo herkenbaar is, is de vader van Sloane. Hij is een schrijver met writersblock en geraakt helemaal gefascineerd door het fenomeen fanfictie. De scenes waarin hij helemaal opgaat in de fanfictie zijn zo grappig en echt mijn favoriete momenten van het boek.

Het boek gaat over het verlies van de moeder van Gabe en Vera en hoewel dit een zwaar thema is, slaagt het boek erin om heel erg licht te blijven. Het thema was aanwezig en er waren een paar hartverscheurende scenes maar de focus bleef toch op de vriendschap. Als ik één negatief puntje mag geven over het boek is het een bepaalde plot twist op het einde die te maken had met de vader. De gebeurtenis en de resolutie ervan waren toch net wat minder dan de rest van het boek.

Soms lees je wat onbekendere boeken en ontdek je een parel en dit was zeker een parel. Dit boek is zo echt, herkenbaar en oprecht en dit maakte dat dit boek één van mijn favoriete boeken van dit jaar is geworden.

4 gedachtes over “This adventure ends – Emma Mills

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s