Bookish trips #2

In Bookish trips #1 konden jullie al zien wat ik van leuke boek evenementen had gedaan in juli. Maar ik heb nog meer boek gerelateerde dingen gedaan in juli. In deze post neem ik jullie mee naar het tweede deel van de maand.

14 juli: Potluck-leesclub: Het omgekeerde van altijd (Dear Book Nerd Book Club)

Het was er erg druk weekend de 13e en 14e want ik ben zowel naar de boekenclub in Hasselt geweest als de boekenclub in Brugge. Deze keer vertrok ik uit Leuven naar Brugge wat toch verder was dan ik had gedacht. Ik had één boek mee voor de heen en terug reis en het was al bijna uit op de heenreis. Normaal gezien vertrek ik uit Gent naar Brugge en dan is het toch heel wat korter. Maar de boekenclub was zo leuk dus die lange reis neem ik dan graag bij.

We bespraken het boek Het omgekeerde van altijd van Justin A. Reynolds en ik vond het persoonlijk een erg geslaagd boek maar velen in de discussie hadden er toch veel aan op te merken. De discussie was zoals altijd weer interessant en goed geleid door Audrey. Maar toen moest nog het leukste komen: we mochten skypen met Justin A. Reynolds. Eerst vreesden we dat het niet ging doorgaan omdat hij niet antwoordde op Audrey haar skype oproep en wat bleek: hij zat in de auto. Hij is dan voor de boekenclub in een random restaurant gaan zitten en heeft zo zeker 45 minuten met ons geskypet. De auteur was zo lief en echt een babbelaar. Het was echt zo een fijne skype sessie en boekenclub en ik ging dan ook erg blij terug naar huis.

17 juli: Sterling Books en Waterstones

Afbeeldingsresultaat voor waterstones brussel

Op 17 juli ging ik samen met Lotte van readbylotte naar Brussel om boeken te gaan kopen. Ik was heel erg enthousiast want ik wou al heel erg lang zowel naar de Waterstones als naar de Sterling Books gaan.

De eerste winkel waar we langskwamen was de Engelse boekenwinkel: Sterling Books. Ik had dus een massa aan Young Adult boeken verwacht maar het bleek beperkt tot 1 kast. Toch vond ik Are we all lemmings and snowflakes van Holly Bourne aan halve prijs en deze heb in dan ook meteen meegenomen. Daarna na wat zoeken kwamen we aan bij de Waterstones. Ik dacht op voorrand: hier gaan zoveel boeken zijn. Maar dat viel ook een beetje tegen. Er waren wel 3-4 kasten aan young adult boeken maar ik vond er helemaal niets dat ik graag wou kopen. In de Waterstones heb ik dus niets gekocht. Wel grote liefde voor de Waterstones want ze hebben een exemplaar van The Rolling Stones Magazine (Harry Styles staat op de cover) dat ik mag gaan ophalen. Ten slotte zijn we ook nog naar de Standaard Boekhandel geweest en daar heb ik het tweede deel van de Heartstopper comic gekocht van Alice Oseman.

Ik vond het aanbod in de Engelse boekenwinkels in Brussel erg tegenvallen maar ik heb me toch erg geamuseerd met Lotte en het was dan ook een heel erg fijne dag!

20 juli: Lezen in het park

Normaal gezien ging ik op 20 juli met mijn eigen boekenclub een evenement organiseren in het park. Het was de bedoeling om samen te lezen, boek gerelateerde spelletjes te spelen en gewoon leuk met andere boekennerds samen te zijn. Spijtig genoeg is dit letterlijk in het water gevallen omdat er onweer was. Ik heb het event dus moeten cancelen. Ik ben aan het twijfelen om dit volgend jaar nog eens te organiseren dus moest je hier erg veel zin hebben, laat het me dan zeker weten.

Dit was alweer het tweede deel van mijn bookish trips in de zomer. In het volgende deel laat ik jullie zien wat ik allemaal heb gedaan in augustus.

8 gedachtes over “Bookish trips #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s