Mijn leesmaand: augustus

In dit artikel ga ik jullie een beetje wegwijs maken in wat ik allemaal heb gelezen en gekocht in augustus.

In augustus heb ik maar drie boeken gelezen dit kwam vooral door het feit dat ik een herexamen had. Ik heb Daisy Jones & The Six (Taylor Jenkings Reid), This Adventure Ends (Emma Mills) en Famous In A Small Town (Emma Mills) gelezen. Over This Adventure Ends komt binnenkort een volledige recensie online maar ik kan je al vertellen dat dit één van mijn favorieten boeken van 2019 is. Over de twee andere boeken kan je hieronder twee minirecensies lezen

Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkings Reid (7/10)

Ik denk dat iedereen dit boek kent en bijna alle bloggers en booktubers die dit boek lazen gaven dit 5 sterren maar het was toch niet helemaal iets voor mij. Het uitgangspunt van dit boek is interessant. Het gaat over een rockband en we komen te weten hoe ze te samen en uit elkaar zijn gegaan. Dit wordt verteld in de vorm van interviews maar daar is ook al meteen waar het schoentje voor mij wringt. Ik hou niet van deze stijl van schrijven. Het zorgt ervoor dat ik me niet helemaal kan inleven met de personages en verhaal. Het verhaal voelt wel levensecht. Je hebt het gevoel alsof deze band echt heeft bestaan en je nu alles te weten komt over hun. De auteur heeft zelfs hele songteksten vanachter in het boek toegevoegd. Ik heb geen voeling met de muziek uit de jaren 60 en 70 maar ineens wil ik meer te weten komen. Veel meer. Dus als je muziek aanraders hebt: laat het me dan zeker weten in de commentaren. Als je denkt dat de schrijfstijl iets voor jou is, kan ik het boek zeker aanraden. Als je graag naar audioboeken luistert moet je dat bij dit boek zeker doen want het boek wordt ingesproken door een heel cast.

Dit boek komt trouwens uit in het Nederlands op 11 oktober.

Famous in a small town – Emma Mills (7/10)

Na het lezen Foolish Hearts en This Adventure Ends die ik beide vijf sterren gaf, had ik heel erg hoge verwachtingen van dit boek. Echt heel erg hoge verwachtingen en deze zijn jammer genoeg niet ingelost. Betekent dit dat het een slecht boek was? Zeker niet! Het was een echt Emma Mills boek met herkenbare dialogen, fantastische schijfstijl en humor maar waar ik in de andere boeken zo enthousiast was over de vriendschappen en het liefdesplot had ik dat hier niet. De vriendschappen voelden op sommige momenten vreemd aan en de liefde was naar mijn smaak te veel op de voorgrond. Daarnaast waren er gebeurtenissen en plottwisten die ik niet begreep, stom of onnodig vond. Het lijkt nu alsof ik dit boek helemaal niet fijn vond maar ik heb er wel van genoten en het was op 1 dag uit.

Ik heb ook 4 boeken gekocht en gekregen. Schimmen van de schaduwmarkt van Cassandra Clare kreeg ik van mijn zus begin augustus. De volgende drie boeken: This adventure ends (Emma Mills), Famous in a small town  (Emma Mills), First & Then (Emma Mills) kocht ik mezelf met een bon die ik had gekregen op mijn verjaardag. Ik was jarig op 23 augustus en over wat ik allemaal kreeg kunnen jullie ook nog een blog verwachten.

Dit was mijn maand augustus.  Zoals je kan zien heb ik zowel goede en wat minder goede boeken gelezen. Ik ben van plan op deze rubriek elke maand te doen dus hopelijk tot volgende maand.

6 gedachtes over “Mijn leesmaand: augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s